Gratis verzending vanaf €70,- Grootste online Berba collectie Voor 13:00 besteld, dezelfde dag verzonden Webwinkel Keurmerk (9,6/10) o.b.v. 255 reviews

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Historie

1975

Het was 1975, in een garage onder een woonhuis in een klein dorpje in Zuid Limburg. Er was niet veel meer voorhanden dan een stikmachine en wat stukken leer. Belangrijk was echter kundigheid en de wil om om iets unieks neer te zetten. 

De eerste Berba producten waren portemonnees uit buitengewoon zacht kalfsleer. Bij gebrek aan voering werden de binnenkanten ook met leer uitgerust. De randen werden afgewerkt met “paspels”, een soort biezen die zorgen voor slijtvastheid. Deze technieken werden uniek voor het merk Berba. Tot op de dag van vandaag zijn deze eigenschappen in een groot deel van collectie terug te vinden.

Familiebedrijf

De eerste 3 letters van beide voornamen van de zoons van de oprichter (Berry en Bas) vormen samen de merknaam Berba. 

In 1980 verhuisden we van de werkruimte onder het woonhuis naar een eerste eigen pand. Op deze foto zie je Berry en Bas een handje helpen door een rol leer naar binnen te brengen.

Het familiebedrijf is in handen van Berry Kuckelkorn, de tweede generatie en is in 2015 van zuid Limburg verplaatst naar het Brabantse Breda.

Tradities voortzetten

Bij Berba houden we vast aan onze tradities. Eén daarvan is het combineren van kleuren en materialen, waardoor het product de herkenbare “Berba-look” krijgt. Een tweede kenmerk vormen de zogenaamde “paspels”. Ieder product werken we af met deze speciale biesjes die de randen beschermen tegen doorslijten. We vinden de binnenkant net zo belangrijk als de buitenkant en dus voeren we bij onze tassen veel onderdelen aan de binnenkant uit in hetzelfde leder als de buitenkant. Veel van onze accessoires zijn zelfs volledig met leder gevoerd!

Het zachte materiaal, de biesjes en het royale gebruik van leder aan de binnenkanten geeft een luxueus gevoel, waardoor je al snel gehecht raakt aan je tas of portemonnee. Bovendien resulteert onze maakwijze in een uitzonderlijk lange levensduur. Berba is mede hierdoor een bijzonder duurzaam merk.

Naast duurzaamheid is functionaliteit een speerpunt. We ontwerpen onze tassen en accessoires zonder de gebruiker uit het oog te verliezen. Omdat je in je tas belangrijke spullen vervoert, is het belangrijk dat je alles veilig kunt opbergen. Dat is precies waarom we altijd zo veel rit vakken integreren, zowel aan de binnenkant als op aan de buitenkant.

We houden van sobere en heldere vormgeving. Een Berba tas of portemonnee is nooit schreeuwerig, maar vooral ingetogen, tijdloos.

€10,- korting

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang €10,- korting op je eerstvolgende bestelling!